Врнежи од снег ја покрија Хрватска

Врнежите од снег ја покрија Хрватска. Многу поморските линии се затворени, а снегот предизвика бројни проблеми во сообраќајот. Властите предупредија дека се можни и одрони на патиштата, а граничниот премин Пасјак кон Словенија е целосно затворен. Европската метеоролошка мрежа најави дека на целата територија на Црна Гора е вклучен црвен аларм поради поројни врнежи од дожд, силен ветер и грмотевици.

Сподели