ВО ЗЕМЈАТА НА КИМ: Забрането е читање книги, сарказам, и ред други работи

Во Северна Кореја каде владее Ким Џонг Ун на граѓаните многу работи им се забранети.

Забрането е да се верува во Бог, да не се излезе на гласање, да се носи џинс, да се гледаат погрешни тв канали, бегање од затвори, читање книги.

Забрането е да се прават грешки, да се сурфа на интернет, освен на неколку сајтови кои се дозволени, алкохол, одредени фризури, излез од земјата, само одредени луѓе можат да живеат во престолнината, забранета е порнографија, сакразам, да се прашува кога е роден Ким, да се фотографира, посебно за туристи, да се критикува, да се слуша музика, освен онаа која режимот ја одобрува и ред други работи.

Извор – http://faktor.mk/

Сподели