Трагедија: Се сруши руски авион

Рускиот бомбардер Su-24 се сруши за време на полетувањето на аеродромот во Сирија, екипажот загинал, соопштиле од прес службата на Министерството за одбрна на Русија.
– На десети октомври за време на полетување од аеродромот во Сирија  за извршување на борбени задачи авионот su-24 се сруши од пистата. Екипажот нема време да се катапултира и загинал, соопштуваат од Министерството.
Причината за несреќата може да биде техничка неисправнст на леталото, додаваат во соопштението.
Извор – http://sitel.com.mk/
Сподели