Почина Фанија Димитровска-Асим

Вчера во Битола во својата 44 година од животот почина Фанија Димитровска-Асим. Во својот работен век беше истакнат психолог, професор и личност која своите знаења несебично ги пренесуваше и до пошироката јавност преку медиумите на различни теми од општественото живеење, со цел едукација пред се на младата публика и учениците за тоа како да излезат на вистинскиот пат во животот.

Посмртните останки ќе бидат изложени денеска во капелата на новите Светонеделски гробишта од 9 часот.

Сподели