Како функционира револуционерната e-Pedal технологија?

Nissan Leaf е присутен на пазарот седум-осум години како пионер кој го пробива патот на електромобилите. Но наредната негова генерација ќе има уште една пионерска задача – да го смени начинот на возење на возилата, кои во иднина ќе ги контролираме само со една педала. Идејата е толку револуционерна што уште на старт наидува на сериозен отпор, но треба да ѝ дадеме шанса. Ако не со безусловна поддршка, тогаш со тоа што ќе го изгледаме ова кратко видео.

Сподели