ФОТОГРАФИЈА НА ДЕНОТ ЗА ГАРДИЈАН: Скопје во смог

Фотографија на која се гледаат две згради во Скопје во смог, на Роберт Атанасовски Гардијан ја прогласи за фотографија на денот.

Гардијан ги објавува топ фотографиите од светот кои го одбележале денот.

Македонија и Скопје се споменати во овој угледен медиум, но во негативна конотација поради загадувањето кое деновиве урива рекорди, а Скопје дури беше прогласено и за еден од најзагадените градови во светот.

Сподели