Eвакуации во Калифорнија по силните дождови

Пет лица загинаа во надојдените води во американската сојузна држава Калифорнија, a неколку илјади жители на областите Санта Барбара и Вентура беа евакуирани поради опасност од лизгање на земјиштето.

Поплавите во Калифорнија доаѓаат по големите шумски пожари, при што загинаа 44 лица во текот на октомври.

Возачите се прредупредени да бидат подготвени за влошена видливост и силни удари на ветер и да возат внимателно.

Калифорнија е погодена од силни дождови предизвикани од студениот бран што го зафати целиот западен брег во САД.

Сподели