Десет илјади евра за квадрат: Во овој град се најскапите станови во Европа (ФОТО)

Од 2006 година, трошоците за живот во шведската престолнина двојно се покачиле и денес просечната цена за квадратен метар во центарот на градот е 9.909, надминувајќи ја цената и во европските мега метрополи како Париз.

Сподели