Брз ручек: Лазања џепчиња кои се топат во уста

Лазањите се фантастичен ручек за деновите кога немате идеја што да подготвите, а сакате сите да бидат најадени и среќни.

brz-rucek-lazanja-dzepcinja-koi-se-topat-vo-usta-001.jpg

Оваа мала варијација на стандардните лазањи се подготвува за околу 30 минути и се пече уште 20, па нема да треба да заглавите во кујна за да послужите сочен оброк.

Потребни состојки:

  • 500g мелено месо
  • 2 ситно сечкани мали моркови
  • 1 ситно исечкан кромид
  • 2 иситнети чешниња лук
  • 2 лажици масло
  • 2 лажички сол и бибер
  • Зачини по желба
  • ½ шолја црвено вино
  • 1 ½ шолја доматно пире
  • 1 ½ шолја готов бешамел сос
  • 1 ½ шолја рендана моцарела
  • ¼ шолја рендан пармезан
  • 8 парчиња сварени тестенини за лазањи
  • Свеж босилек

Извор – http://www.crnobelo.com/

Сподели