ТВ Објектив

Sequence 01.Still001

“ТВ Објектив” е емисија од информативен карактер, која преку новинарската форма “интервју”, со општествени, економски и политички чинители ги анализира актуелните состојби во Битола и Република Македонија. Во скоро две децении традиција, во емисијата ТВ Објектив продефилирале сите сегашни и поранешни премиери, министри, претседатели, стопанственици, општествени работници, одговорни за состојбите во државата. Премиерно секој вторник во 20:00 часот, ТВ Објектив на Телевизија Орбис ја продолжува мисијата – одговорни политичари и квалитетно информирани граѓани.