Мотиви

Мотиви е емисија од социјално-општествено информативен карактер, која посветува посебно внимание на случувањата од секојдневното општествено живеење, актуелните состојби, проблеми, но и позитивни случувања. Низ неа, во двегодишното постоење, продефилирале голем број на гости од земјава и странство. На ТВ Орбис секоја недела во 15:00ч. и во репризните изданија со Емилија Сарафска.