Пелагонија на дланка

Попладневнарта програма на ТВ Орбис започнува секој работен ден од 15 часот, се реализира со три HD камери и една кран камера. Во емисијата може погледнете актуелни теми од нашиот град, да го дадете вашето мислење за одредена тема или да ве информираме за најнови вести од нашиот град преку теренската екипа на ТВ Орбис која линковски ви ги презентира најновите информации од местото на настанот.