ФОТО+ВИДЕО: Бојкотирана наставата во Битола

1030
Pernici, Jorgani, Перници , Јоргани

Околу триесетина ученици од средните училишта во Битола денес ја прекинаа наставата со нивниот протест против двојазичност.

Средношколците велат дека самите се организирале преку социјалните мрежи бидејќи биле незадоволни од моменталната политичка состојба во државата.

Протестантите по Широк Сокак, низ Партизанска поминаа пред Општина Битола, а протестот продолжи во дворот на средното економско училиште “Јане Сандански”.

Pernici, Jorgani, Перници , Јоргани
Сподели