Еве како да се справите со смрзнатите брави

312
Pernici, Jorgani, Перници , Јоргани

На овие минусни температури често се соочуваме со проблемот на замрзнати брави од домовите или автомобилите

За да избегнете плаќање на скапи спејови за одмрзнување или пак со часови да се мачите за да ги отклучите вратите од вашите автомобили или вратите од вашиот дом,канцеларија и сл. пред да го ставите клучот во бравата за да отклучите ставете го во врела вода и држете го така неколку минути, а потоа пробајте да отклучите. Заради толпината која ја има клучот од врелата вода многу полесно ќе се отклучи замрзнатата брава. Кратко, а сепак делотворно
Pernici, Jorgani, Перници , Јоргани
Сподели