Богојавление во Истанбул: Православните верници пливаа во заледениот Босфор

102
Pernici, Jorgani, Перници , Јоргани

Храбрите православни верници во петокот во Истанбул пливаа за богојавленскиот крст.

И покрај минусните температури, православните верници скокнаа во Златниот рог во Босфор, во рамките на традиционалната прослава на Богојавление,

Погледнете го видеото:

Pernici, Jorgani, Перници , Јоргани
Сподели