ФОТО: Замрзнаа најголемото и најмалото природно езеро во Македонија

1563
Pernici, Jorgani, Перници , Јоргани

Дојранско езеро

Температурата на водата на Дојранското езеро вчера беше околу нулата, а температурата на воздухот минус 12 стпени, што придонесе делови од езерото да замрзнат, за што сведочат овие фотографии од социјалните мрежи.

Охридско езеро

Фото:емагазин

Ниските температури придонесоа да се заледат и краевите од водата на Охридското езеро.

Сподели