Змија касна посетител на зоолошка двапати во една недела

0
360

Змија во зоолошката градина во австралиската држава Квинсленд во понеделник гризнала жена, вторпат за една недела, пренесува Макфакс.

„Упс, го направи тоа повторно“, напиша во понеделник на својата Фејсбук страница австралиската зоолошка градина што се наоѓа северно од Бризбејн.

„Посетителката на Австралија Зоо денеска не забележала мала, неотровна зелена змија на својот пат која ја гризнала за ногата бидејќи случајно стапнала врз неа“, напишаа од зоолошката.

Жртвата на змијата, жена на 30 годишна возраст, била одведена во болница и се наоѓа в о стабилна состојба.

„П.С. и змијата исто е добро“, додаваат од зоолошката.

Минатата недела ист вид змија касна девојка на 20 годишна возраст. Тоа беше првпат во 46 години некој посетител на зоолошката да биде каснат од змија.