Најдобрите секс пози во текот на летото

0
155

Во најжешките денови на летото сфаќаме дека всушност сексот е едно испотено, миризливо и лепливо поминување што нè истоштува повеќе отколку што нè полни.2c59c343b07d3a40c7436bdcf4d3a36f

Залепените тела, триењето, лизгањето во чаршафите, топлината која  отежнува дури да се дише – сето тоа ја расипува целата магија.

Затоа е подобро да се запознаете со најсоодветните секс пози во топлото лето. Тие ќе ви помогнат ем да не се лишувате од многу секс во текот на летото , ем да го правите без непријатното потење и лепливи чувства.

Поза “претцел”bd8421dc47a2d160aef7e1513587f059

За оние кои не знаат, претцел е германски појадок, сличен на перек. Специфичното е значи во тоа што тестото има карактеристична извртена форма во средината.
Го раскажуваме тоа токму заради формата на перекот. Со своите тела, поточно со нозете, треба да се формира карактеристичната форма на претцелот. За целта жената лежи на грб, но благо свртена настрана. Мажот се подесува како за мисионерска поза , но во исправена позиција на колена.
Едната нога на жената се обвива околу половината на мажот, за да има тој можност за пенетрација.

Кучешка поза со вклучен вентилатор  
Кучешката поза е соодветна во топли денови и ноќи, бидејќи не бара посебен контакт со кожа. Партнерите се минимално допрени еден во друг, со што се намалува потењето и непријатното лепење.
Како додаток може да се вклучи и вентилатор во близина, кој ќе ве излади дополнително.

Брзи кучиња во исправена положба
8e7f0975232fdbfdd84c0387f79f7a0c
При оваа секс поза положбата на телата е иста како кај стандардната кучешка поза, само и двајцата се усправени. Жената се наведнува напред, а партнерот продира во неа повторно во исправена положба. Контактот на кожата е уште помал од другата опција.
Можете повторно да го вклучите вашиот најдобар пријател во жештина – вентилаторот, или да ја направите во близина на отворениот фрижидер. Прашање на претпочитање!

Поза “Мида”8ab8f70a87832aec53f35846e28be9c6
Позата “Мида” се спроведува со тоа што жената лежи на грбот, а мажот ја притиска максимално, опкружен на рацете. Тука се бараат стабилни еластични вештини од страна на дамите, бидејќи нозете треба да се подигнати до главата и залепени кон телото на нивото на рамениците.
Позата создава можност за исклучително длабока пенетрација и може да предизвика болка и непријатност на некои дами, затоа правете ја со претпазливост првиот пат. Но, претпоставува одреден растојание на двајцата партнери, бидејќи мажот е со подигнато торзо, а потпирањето е на неговите раце.

Извор : lokalno.mk