Во Хрватска работодавачите ќе им даваат ваучери за одмор на работниците

101
Pernici, Jorgani, Перници , Јоргани

Малопродажните цени во еврозоната во мај паднаа, трет пат во последните четири месеци, соопшти статистичката служба на Европската унија. Еуростат наведе дека инфлацијата на годишно ниво во мај била минус 0,1 отсто, што е малку повеќе од априлската минус 0,2 отсто. Негативната мајска инфлација беше очекувана и веројатно нема да ги промени очекувањата дека Европската централна банка на состанокот во четврток ќе се воздржи од нови мерки за поттик.

Izvor: vecer.mk

Pernici, Jorgani, Перници , Јоргани
Сподели