Во Хрватска работодавачите ќе им даваат ваучери за одмор на работниците

99

Дали тој систем ќе се применува во Хрватска, со што би се поттикнале домашните жители на одмор во континенталниот дел од земјата и надвор од главната сезона на Јадранот, ќе биде појасно по разговорите кои со унгарските колеги за таа тема ги води министерот за туризам Антон Климан, пишува „Слободна Далмација”.

 

Izvor: vecer.mk

Сподели