Од 1 јуни треба да се намалат цените на услугите на мобилната телефонија

0
199

Одлуката за усогласување на цените на услугите на мобилната телефонија и условите за пружање на телекомуникациски услуги се со цел  намалување на цените и поттик на конкуренцијата‟.

Босанската Регулаторна агенција за комуникации (РАК) на телеком операторите во БиХ им нареди најдоцна до 1 јуни да ги намалат цените на услугите на мобилната телефонија.

РАК на телекомуникациските оператори им нареди до тогаш да ги „применат мерките од Одлуката за усогласување на цените на услугите на мобилната телефонија и условите за пружање на телекомуникациски услуги за намалување на цените и поттик на конкуренцијата‟.

Izvor: vecer.mk