ГАЛЕРИЈА: Пристигна новиот воз во Битола

333
Pernici, Jorgani, Перници , Јоргани

Според најавите на македонски железници, првично новата возна гарнитура ќе сообраќа на релација Скопје-Битола. Возот има 170  седишта , комфорен е и ги има сите перформанси за квалитет и удобно возење на македонските патници, телевизор и интернет,  истакна Никола Костов директор на „Македонски железници“ кој заедно со возот пристигна на реконструираната прилепска железничка станица.

Pernici, Jorgani, Перници , Јоргани
Сподели